Husk at restituere efter en hård omgang padel

Atleter, der lægger vægt på restitution, mærker generelt forbedret præstation. Det skyldes at de er i stand til at træne med højere intensitet oftere, og konkurrerer på deres højeste evne. Dette gælder også hvis du spiller padel. Hvis man tager nogle timer på en padel bane, kan man godt mærke at man har brugt sin krop. Det er her vigtigt at have fokus på at restituere ordentligt.

En populær form for restitution er sportsmassage, som øger blodgennemstrømningen til de nødvendige områder. Dette resulterer i, at affaldsprodukter som mælkesyre fjernes hurtigere. Dette kan du selv gøre derhjemme med lidt forskelligt udstyr. Hvis du ønsker at gå mere i dybden med udstyret, og se hvor du kan købe det henne, kan du besøge hjemme-fitness.dk.

Massagepistol

Massagepistoler er håndholdte enheder, der bruger vibrationer til at massere irriterede muskler.

Muskelknuder er små bundter af muskelfibre, der af den ene eller anden grund sidder fast i en sammentrukket tilstand. Når dette sker, bliver nerverne i den musklen forvirret, og det resulterer i smerte. Det er ikke helt forstået, hvordan massagepistoler hjælper mod dette, men det er sandsynligvis af de samme grunde, som normal massageterapi virker.

Forskning i massageterapi viser, at anvendelse af en mekanisk stimulus til en muskel kan sprede fibrene ud og tvinge dem tilbage i en langstrakt stilling, hvilket løser enhver stramhed eller knuder, der måtte være til stede. En massagepistol er blot en anden måde at påføre en mekanisk stimulus på en muskel. I dette tilfælde opnås det via de pulserende svingninger, i stedet for med hånden under en massage.

 

Recovery boots

Recovery boots efterligner de vigtige massageteknikker, som nævnt tidligere, for optimalt at reducere muskelømhed og fremskynde restitutionstiden.

Recovery boots er oppustelige “støvler”, der kan lynes op og dække hele benet. Støvlerne er forbundet til en fjernbetjening, der skiftevis puster op og tømmer dele af støvlerne. Denne trykluft masserer dine ben, som en massageterapeut ville, for at stimulere og forbedre kroppens blodgennemstrømning. Herunder er nogle af fordelene ved støvlerne. 

Hurtigere muskelheling: Muskelrivninger, der opstår ved træning, heler hurtigere.
Undgå skader: Da muskler heler hurtigere, er der mindre sandsynlighed for skader.
Minimerer restitutionstiden: Reduceret ømhed og hævelse betyder, at atleter skal hvile mindre for at restituere og kan komme tilbage til træning igen hurtigere.

Helt generelt er det også en vigtig til at gave det rigtigt padel udstyr som bat og sko, da det belaster kroppen mindstmuligt, og dermed sikrer hurtigere og bedre restituering. 

 

Padelz.dk dots
Padelz.dk logo

Om Padelz.dk

Padelz.dk handler om Padeltennis i Danmark, her finder du al relevant information om sporten, udstyr og hvor du kan spille Padel.

Kontaktoplysninger:

Padelz.dk
info@padelz.dk