Padel regler

Her finder du de grundlæggende padel regler. Nederst på siden finder du en video hvor reglerne bliver gennemgået. For detaljeret gennemgang af padel reglerne, anbefaler vi at du læser med her. 

PADEL
Padel er en sportsgren, der spilles 2 mod 2 personer. Dog findes der også baner hvor man spiller 1 mod 1. Det har elementer både fra tennis og squash, da man skal spille bolden over nettet i midten af banen og må benytte banderne. 

Banderne på banen gør at spillet lettere kommer til at flyde og det er svært at afslutte duellerne, hvilket gør, at man hurtigt kan få glæde af at spille padel, uden at have den store erfaring. Alle kan spille padel, det er nemt at lære, overskueligt at lære padel regler og en sportsgren for alle aldre.

PADELBANE
Banen indeholder både net og spilbare vægge. Banen er rektangulær på 10 x 20 meter og består af en rammekonstruktion af glas og trådnet samt et underlag af kunstgræs og sand. Boldene der bruges i Padel ligner tennisbolde, men er blødere, og man spiller med et bat med en hård overflade uden strenge. Man benytter indendørssko – helst Padel sko, eller tennis-lignende sko eller løbesko.


Padel bat til under 500 kr. - ser her:

Padel tennis bane

Spilleregler

Padel spilles som udgangspunkt altid i en double, altså 2 mod 2. Man spiller med godkendte padel-Bat! Bolden bør være en speciel padelbold som er beregnet for sporten. Boldene ligner tennisbolde men er blødere hvilket gør hastigheden lavere i spillet.

SPILLET
Under duellen må bolden kun ramme underlaget én gang på hver side. Bolden må kun rammes af én spiller, og kun én gang, inden den slås tilbage over nette. En spiller kan enten slå direkte på bolden efter at bolden har ramt underlaget, eller lade bolden ramme underlaget og væggen inden slaget. 

SERV
For at starte spillet er det nødvendigt at serve. Der findes flere forskellige måder at serve på i Padel, men man må kun slå til bolden med battet nedefra og kun op til talje-højde. Når man server, skal man være bag ved servelinjen – den bagerste linje. Inden man server (slår til bolden), skal bolden først stødes i underlaget. Serven skal spilles diagonalt over på modstanderens side og bolden skal først ramme i modstanderens serverude/felt. Når bolden har ramt underlaget, må bolden gerne have kontakt til plexiglasset på modstanderens side og bagvæg.

Modstanderen må gerne returnere bolden, enten inden eller efter vægkontakt, men husk på at bolden skal ramme underlaget én gang inden returnering. Hvis bolden i serven slås direkte i væggen eller i nettet, så er der servefejl. Bolden må heller ikke have kontakt til hegnet efter at bolden har ramt underlaget på modstanderens servefelt. Lige som i tennis, får man 2 servemuligheder. Man har således både en første og en andenserv. Såfremt bolden i serven har kontakt med nettet og efterfølgende underlaget i modstanderens servefelt, tages serven om!

POINT

Pointsystemet er som i tennis, hvor man spiller bedst ud af tre sæt. Point regnes på præcis samme måde som i tennis, første point hedder ”15”, og anden for ”30” og tredje kaldes for ”40” og ved den fjerde for ”parti”. Dermed har man vundet partiet og får 1 point/parti.

Hvis begge par har ”40” hedder det ”lige”. Det par som næste gang vinder duellen, har ”fordel” og vinder de også den efterfølgende duel, så er det ”parti”. Taber det par som har ”fordel”, bliver det ”lige” igen.

Det par som først vinder 6 ”partier”, vinder et ”sæt”. Fort at vinde et sæt, skal man føre med mindst 2 ”partier”. Præcis på samme måde som i tennis. Hvis begge par har 5 ”partier”, spilles yderligere 2 ”partier”. Ved stillingen lige 6-6, skal kampen afgøres i en ”tiebreak”. I en tiebreak spilles til det par som først har vundet 7 point – også her skal man vinde med mindst 2 point. Man skiftes til at serve i tiebreak.

Man taber duellen i Padel:

hvis bolden rammer 2 gange på sin egen banehalvdel

hvis bolden rammer vægen før kontakt med underlaget

hvis bolde slås i nettet på egen banehalvdel

hvis man laver et ”dobbeltslag”

hvis bolden rammer dig eller din medspiller

hvis man laver 2 servefejl

hvis man slår til bolden før at den er kommet over nettet

hvis man rører nettet med kroppen eller med sit bat.

Til mere avancerede udøvere, anbefales internationale padelforbunds (IPF) regelsammensætning!

Padelz.dk logo

Om Padelz.dk

Padelz.dk handler om Padeltennis i Danmark, her finder du al relevant information om sporten, udstyr og hvor du kan spille Padel.

Kontaktoplysninger:

Padelz.dk
info@padelz.dk