Den nye populære sport

Padel tennis er den nye populære sport:

padelbat og bolde

Her er en introduktion

Padel tennis har på relativt kort tid indtaget det danske sportslandskab, hvor både professionelle og amatører dyrker denne sportsgren. Udøverne går op i at have et godt padel bat, godt sportstøj og en god bane at spille på. 

Men hvad er padel tennis egentlig? Hvordan spiller man det? Og hvad skal man bruge til at spille det? Det gør denne introduktionsartikel dig klogere på.

Begyndelsen på padel tennis

Padel tennis har sine rødder i Mexico, hvor det blev opfundet i 1969 af Enrique Corcuera. Sporten blev hurtigt populær i Spanien og bredte sig derefter til resten af verden. Padel tennis kombinerer elementer fra tennis og squash og spilles på en mindre bane med glasvægge og et net i midten. Den mindre bane og brugen af væggene gør spillet mere taktisk og giver mulighed for længere og mere spændende dueller. Padel tennis er også mere tilgængeligt for folk i alle aldre og færdighedsniveauer, da det er nemmere at lære og kræver mindre fysisk anstrengelse end tennis. Denne kombination af sjov, taktik og tilgængelighed har bidraget til padel tennis’ popularitet og udbredelse over hele verden.

Sådan skal padel tennis spilles: Reglerne

Padel tennis er en populær sport, der kombinerer elementer fra tennis og squash. Reglerne er relativt enkle. Spillet spilles normalt som double, hvor to hold med to spillere hver konkurrerer mod hinanden. Banen er mindre end en tennisbane og har vægge på alle sider. Bolden skal altid ramme væggen, før den returneres over nettet. Serven skal ske diagonalt og bolden skal ramme gulvet først og derefter ramme væggen. Bolden kan også spilles direkte fra væggen. Spillet fortsætter, indtil bolden rammer nettet, går ud af banen, eller et hold ikke formår at returnere bolden korrekt. Målet er at score point ved at få bolden til at ramme modstanderens banehalvdel, uden at de kan returnere den.

Det rette udstyr til at spille padel tennis

For at spille padel tennis skal man bruge et padel bat. Som det blev nævnt tidligere, er det specielt designet til sporten. Derudover skal man bruge en padelbold, der er lidt mindre og tungere end en almindelig tennisbold. Det anbefales også at have en padelbag til at opbevare og transportere udstyret. Der er ikke behov for specielle sko til padel tennis, men det anbefales at bruge sko med en god sål, der giver godt greb på banen. Det er også en god idé at have en drikkedunk med vand for at holde sig hydreret under spillet.